Joey Jongman bezorgt Barendrecht een 1-0 zege tegen Sportlust'46

27 January 2024, 18:52 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad

BVV Barendrecht heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door zelf met 1-0 te winnen van Sportlust'46. In Hoek kwam SteDoCo, de grootste concurrent in de titelstrijd, niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hierdoor staat Barendrecht samen met SteDoCo na 19 wedstrijden met 41 punten bovenaan in de derde divisie. De ploeg van trainer Leen van Steensel heeft zelfs een beter doelsaldo.

Barendrecht won zelf dus met 1-0, maar die score had hoger moeten uitvallen. Nu bleef het beperkt tot een fraaie vrije trap van Joey Jongman, maar eigenlijk had de thuisclub met 3-0 de rust in moeten gaan. In de tweede helft was Barendrecht nog lange tijd heer en meester, maar in de slotfase roken de Woerdenaren toch kansen op een gelijkspel. Sportlust'46 was tot twee a drie keer toe dichtbij een gelijkmaker, maar dat bleef de rood-witten bespaard.

Barendrecht lijkt op kampioenskoers. Volgende week moet de ploeg van Leen van Steensel naar Quick in Den Haag en de week daarna komt SteDoCo op bezoek.