Jeugdwedstrijd Smitshoek-FC Maense gestaakt; meerdere aanhoudingen

12 February 2024, 18:38 uur
Lokaal
mainImage
ANP

De jeugdwedstrijd Smitshoek-FC Maense is zaterdagmiddag zo erg uit de hand gelopen, dat de politie met acht man sterk naar het complex in Barendrecht moest komen. Er zijn meerdere aanhoudingen aan de kant van Maense verricht. Een jonge scheidsrechter en een oudere vrijwilliger van Smitshoek zijn door de bezoekers geslagen. Tijdens de wedstrijd ging het al mis en werd de scheidsrechter na het trekken van een rode kaart door spelers van Maense op het veld aangevallen. Hierop besloot de clubscheidsrechter van de Barendrechtse voetbalvereniging de wedstrijd direct te staken.

In het clubgebouw op weg naar de kleedkamer misdroegen de bezoekers van de Rotterdamse club zich opnieuw. Een vrijwilliger van de thuisclub werd toen tot bloedens toe geslagen. ''Een speler van Maense schopte keihard tegen de kleedkamerdeur. Het enige wat de vrijwilliger heeft gezegd: doe je dat thuis ook'', aldus Smitshoek-voorzitter Simon Kelder, die vijf minuten na de incidenten op het terrein arriveerde. ''Ik was al op weg naar de club en toen ik aankwam was het net gebeurd''.

De politie was ook al gebeld. ''Er waren een stuk of acht agenten op het terrein. Die hebben verschillende aanhoudingen verricht. Er zijn ook nog mensen van Maense de wijk in gevlucht. Ik weet niet of die ook zijn aangehouden. Het is heel verwerpelijk dat dit gebeurt. Hier was niemand van Smitshoek schuldig aan. We hebben de camerabeelden aan de politie gegeven. Die zal de zaak verder onderzoeken. Het bestuur van FC Maense heeft contact met ons opgenomen. Die club vindt het ook afschuwelijk wat er gebeurd is en heeft excuses aangeboden. Ze hebben ook de camerabeelden gezien. De leider van het bewuste elftal van FC Maense (onder 19 jaar) heb ik ook gesproken. Die man was eveneens ontdaan en zei dat hij ermee zou stoppen omdat hij hier niets mee van doen wil hebben''

Smitshoek is vrijdag met de campagne “Doe effe normaal“ gestart na eerdere ongeregeldheden met eigen jeugdleden, maar die waren er zaterdag dis niet bij betrokken.