Excelsior en Willem II oefenen in het geheim bij vv Smitshoek

10 October 2024, 18:44 uur
Lokaal
mainImage

Excelsior en Willem II hebben donderdagmiddag een 'geheime' oefenwedstrijd gespeeld op het hoofdveld van Smitshoek. Er was geen ruchtbaarheid aan het duel gegeven. De Kralingers verloren de wedstrijd met 6-1. Door de duels van het Nederlands elftal vrijdag en maandag liggen de competities in het betaald voetbal nagenoeg stil.

De wedstrijd tussen Excelsior en Willem II bood vooral een kans voor de Kralingse reservespelers en spelers die herstellende zijn van blessures om weer minuten te maken. Zo maakte Kik Pierie zijn rentree en speelde hij 45 minuten. Ook kregen veel jongens van de O21 de kans om hun talent te laten zien.

De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van derde divisionist VV Smitshoek in Barendrecht. De wedstrijdindeling was anders dan normaal: er werd vier keer 30 minuten gespeeld. In de 19e minuut beging Eijgenraam een onhandige overtreding net binnen de 16-meter, waardoor een penalty werd gegeven. Verder moest Excelsior wennen aan de hoge druk van Willem II. Dit leidde tot een 1-4 achterstand bij rust, waarbij Jacky Donkor de enige doelpuntenmaker was aan Rotterdamse kant. Zijn doelpunt kwam voort uit een hoge voorzet vanaf de rechterkant door Noah Naujoks.

In het laatste uur kregen vooral de jongens van de O21 de kans om het spel voor Excelsior te leiden. De Kralingers voetbalden meer, maar het was niet genoeg om te scoren. Willem II wist daarentegen nog twee keer te scoren, wat leidde tot een einduitslag van 1-6.