Barendrechts Dagblad | Eerste handtekeningen tegen eenzaamheid in Barendrecht
mainImage

Eerste handtekeningen tegen eenzaamheid in Barendrecht

5 oktober 2020, 10:51 uur
Lokaal

Donderdag 1 oktober hebben een aantal maatschappelijke organisaties hun handtekening gezet onder het lokale Akkoord tegen Eenzaamheid. Door dit document te ondertekenen, geeft de organisatie aan eenzaamheid een belangrijk, maatschappelijk probleem te vinden en zich in wil zetten tegen dit probleem.
Het tekenmoment was de afsluiting van een gezellige middag. De middag had een grote bijeenkomst moeten worden met zoveel mogelijk aanwezigen. Door de huidige maatregelen was dit aantal teruggeschroefd naar 20 personen, waarbij iedereen anderhalve meter afstand kon houden.

Wethouder Roopram verzorgde het openingswoord en heeft als eerste, zowel namens de gemeente Barendrecht als haarzelf als persoon, haar handtekening gezet onder het Akkoord tegen Eenzaamheid. Tussendoor gaf Stichting Join Us nog een presentatie, welke zich inzet tegen eenzaamheid specifiek onder jongeren. KijkopWelzijn en deze stichting starten binnenkort met twee groepen.

“Het idee is dat zoveel mogelijk handtekeningen op het akkoord komen te staan. Denk aan ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties.”, aldus Miranda Groen, Sociaal Makelaar bij KijkopWelzijn. “Iedereen die het belangrijk vind dat iets gebeurt tegen eenzaamheid en daar zelf wat aan wil doen, is welkom. Wij zijn samen tegen eenzaamheid in Barendrecht.”

Mensen en organisaties die zich in willen zetten tegen eenzaamheid en ook dit akkoord willen tekenen, kunnen contact opnemen via [email protected] In de toekomst worden vaker zulke bijeenkomsten rondom eenzaamheid georganiseerd. Ervaart u gevoelens van eenzaamheid? Neem dan ook contact op via dit e-mailadres of bel 0180 691 800.


Foto: Ingezonden