Barendrechts Dagblad | Basketbalbekerfinales zaterdag in Barendrecht
mainImage

Basketbalbekerfinales zaterdag in Barendrecht

25 september 2020, 15:04 uur
Lokaal

Zaterdag gaat het dan echt gebeuren. De basketbalbekerfinales 2020, die eerder door de corona-maatregelen werd uitgesteld, worden dan alsnog gespeeld in sporthal De Driesprong in Barendrecht. De organisatie van de bekerfinales heeft er alles aan gedaan om de maatregelen te vertalen naar een goede en veilige situatie in De Driesprong om de finales tot een succes te laten verlopen.

De beperking op het aantal aanwezige supporters was al snel genomen, als ook het aanmelden op naam van die supporters. Uiteraard zal in sporthal De Driesprong iedereen (buiten het veld) 1,5 meter afstand moeten houden en is alleen het aanmoedigen van het team door klappen toegestaan. Logische regels die door de diverse zichtbare vrijwilligers gehanteerd gaan worden.

In de afgelopen weken is er ook hard gewerkt om een professionele livestream in te huren. Door de bijdrage van de Nederlandse Basketball Bond is het gelukt om de stream te huren en te voorzien van verschillende commentatoren. Het belooft ook voor de supporters op afstand een mooi feestje te worden.

Vanuit de organisatie is er alles aan gedaan om de teams te faciliteren om alsnog een bekerfinale te spelen. Om 15:00 zullen de vrouwen u20 teams van Vetus/Binnenland en Grasshoppers als eerste strijden om de nationale beker. De volgende wedstrijd is die van het rolstoelbasketballteam van Rotterdam Basketball en Only Friend. Als laatste zullen de ploegen van Dozy bv Den Helder en 4Consult/Binnenland de degens kruisen voor de Carla de Liefde trofee (20:00).


Foto: ANP