16 April 2022, 18:20 uur
Lokaal
BVV Barendrecht
Tim Eekman. Archieffoto

Barendrecht begint al een beetje op Ajax te lijken, wat net zoals de Amsterdamse club beslist de ploeg van trainer Richard Elzinga regelmatig wedstrijden in de slotfase met een minimaal verschil. Deze keer versloeg Barendrecht op eigen veld Sportlust'46 in de slotfase. Clubtopscorer Mark van der Weijden opende namens Sportlust de score: 0-1. In de 37e minuut werkte hij de bal binnen. Even later kon hij via een strafschop ook zijn negentiende treffer van het seizoen maken, maar hij miste vanaf elf meter.

In de tweede helft bracht Barendecht de stand in evenwicht. Ook namens Barendrecht scoorde de clubtopscorer. Marouane Bakour schoot via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen. Met nog één minuut te spelen viel de winnende 1-2. Tim Eekman bezorgde Barendrecht de overwinning. Door deze driepunter steeg Barendrecht naar de vierde plaats. De achterstand op koploper FC Lisse bedraagt negen punten, maar er zijn ook nog negen wedstrijden te spelen.