Arjan Sloof vervangt Kees Boot als voorzitter van supportersclub

4 December 2023, 17:15 uur
Lokaal
mainImage
VV Smitshoek
Kees Boot (links) samen met Arjan Sloof.

Na een periode van twaalf jaar heeft voorzitter Kees Boot van de Supportersclub  V.V. Smitshoek besloten terug te treden. Arjan Sloof, al bestuurslid van de businessclub en met voorsprong een van de beste spelers van veteranen II, neemt het stokje van hem over.

Kees is voor velen binnen de vereniging natuurlijk een bekend gezicht. Sinds 1984 is Kees al verbonden aan de club. Eerst als voetballer, maar al snel bleek Kees ook een duizendpoot te zijn in het vrijwilligerswerk. Eerst in de begeleiding van de jeugd en later ook in allerlei commissies. Kees was zelfs de eerste voorzitter van het jeugdbestuur. 

In 2006 werd Kees voorzitter van de voetbalvereniging V.V. Smitshoek. Onder zijn voorzitterschap promoveerde het eerste elftal voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de 1e klasse van de KNVB. De tijd dat Kees voorzitter was groeide de vereniging uit tot één van de grootste voetbalverenigingen van de regio. Toen Kees in 2010 stopte als voorzitter, had de V.V. Smitshoek ongeveer 1450 leden.

Ook prijkt zijn naam op de gevel bij de ingang. De eerste steen van de uitbreiding van het clubgebouw in 2009 werd door hem als voorzitter gelegd.

Sinds 2012 is Kees Boot de voorzitter van de Supportersclub, ook in deze functie heeft Kees zijn stempel weten te drukken. Afgelopen zomer heeft Kees te kennen gegeven te willen terugtreden als voorzitter van de Supportersclub. 

Hij kijkt met trots terug op zijn tijd als voorzitter van de Supportersclub en draagt de voorzittershamer met een gerust hart aan Arjan Sloof over. Daarnaast liet Kees ook weten dat, wanneer nodig, er natuurlijk altijd een beroep op hem gedaan kan worden te helpen. Tijdens de bestuursvergadering van de Supportersclub in augustus jl. is Arjan Sloof unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter.

Arjan Sloof is natuurlijk ook een bekend gezicht op V.V. Smitshoek. Arjan werd in 1990 op 8-jarige leeftijd lid van Smitshoek, daarvoor was Arjan als rasechte Smitshoeker ook al vaak op de club te vinden en ging hij altijd met zijn vader kijken bij de wedstrijden van het eerste elftal. Het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk is ook Arjan niet vreemd. Naast actief voetballer heeft hij ook al diverse vrijwilligersfuncties bekleed: onder andere als bestuurslid van de Supportersclub, bestuurslid van de Businessclub, teamleider van het eerste elftal en natuurlijk al jaren als presentator van de Pubquiz en het Boutrad.

En vanaf heden dus als voorzitter van de Supportersclub.