mainImage

Ha lekkerbekkie

19 januari 2023, 11:46 uur
Columns, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Mijn naam is Schol, Pieter Schol. En ik haal graag een visje met witte wijn bij Ruud den Haan in Kralingen.

Soms bestel ik en dan levert m’n achternaam altijd lol op. Het is namelijk een leuke, originele Rotterdamse tent. Ooit begonnen op het Noordplein en nu in het deftige Kralingen. Laat ik zeggen een hete lekkerbek tussen de hete aardappels. Gezellig terras. Goeie vis. Frisse wijn. Wat wil je meer als uptownwijk?

Tot voor kort.

Ruud mag niets meer. Een paar buurtbewoners heeft geklaagd. Of misschien 1. (*) Ruud moet met terras en wijn stoppen.

Was het nu de overlast van een nacht, drugs of goktent op de Binnenweg? Maar het is een net dagterras. Vijf uur dicht. De tram maakt meer herrie.

Zijn we gek geworden in Rotterdam dat beroepszeikers gelijk krijgen? Die het verzieken voor goedwillende burgers van Rotterdam. Ga dan in een crematorium wonen.

Want dit staat niet op zich. In het Liskwartier, ook zo’n yuppenkwartier. De kok en de tuinman. Hoe bescheten kunnen GroenLinks en D66 het hebben? Bourgeois tot op het bot. Wessel Pennings was er idolaat mee. Moest de binnentuin sluiten omdat zeikers die er niet eens wonen gelijk kregen. Weg oase voor het weekend. Tot zes uur. En ze eten nog met mes en vork.

Twee voorbeelden.

Twee onschuldige voorbeelden. Er zijn er meer.

Dus schipper. Ik weet dat je van een visje houdt. Het speelt overal. Dus Robert, meneer Simons, hou het roer recht. Wethouder horeca.

Maar zullen we met alle gekkigheid de afgelopen jaren even nadenken? 

De Leefbaar-cultuur dat ieder glas of vork en mes tot je slaapkamer klinkt en de andere kant het wegkijken dat alles maar mag omdat het toch met containers binnen komt?

En eigenlijk niet gewoon doen wat Rotterdammers al eeuwen doen?

Iets oplossen?


(*) https://dagblad010.nl/Politiek/de-horeca-in-rotterdam-blijft-vechten-tegen-dezelfde-klagers---