De afgezakte broek van Kuzu

30 March 2020, 02:47 uur
Columns
mainImage

Gelezen van Kuzu? Hij schijnt ergens in Nederland z’n broek hebben laten zakken en kan nu gelijk wieberen.

Toen Hazes junior in een vreemd jarretelletje verstrikt raakte vond men dat vooral sneu voor dat iets oudere vrouwtje met dat kind. Hazes zelf kwam met de schrik vrij. Kuzu niet. Kuzu krijgt gelijk de wind van voren.

Sterker nog, terwijl we midden in de coronacrisis wel wat anders aan ons hoofd hebben, heeft half ongelovig Nederland in de nacht van zondag op maandag boos Allah gebeld.

Ineens was er een groot probleem.

Ik heb overigens, wiser and sadder, wel vaker mensen met een enorme drang en grote waffel zien afgaan als een gieter. Daarom snap ik ook waarom een groot deel van Nederland de afzettingsprocedure van Kuzu bij Denk gruwelijk geestig vindt. Het ventje uit Rotterdam bleek namelijk niet populair.

Het bericht van het ANP stond zondagavond nauwelijks twee minuten op het net of de kotsfilmpjes op Facebook daarna begonnen. Gek eigenlijk dat je het in tien jaar voor elkaar krijgt dat mensen zo’n bloedhekel aan je hebben.

Maar pas op. De in Nederland wonende Turken denken daar heel anders over. Samen met die slecht Nederlands sprekende clown uit Limburg sloopte Kuzu de hele fractie van de PvdA in de Tweede Kamer en realiseerde vervolgens vanuit het niets een nieuwe islamitische luidspeaker, die soms door merg en been ging. Ik ken mensen die er zelfs eng van werden. Maar hij flikte het wel, die Kuzu. Samen met die ogenschijnlijk halfgare carnavaleske Öztürk.

Het leken wel broers.

Maar laat nou uitgerekend die Öztürk volgens HP/De Tijd de final research hebben gedaan teneinde Kuzu om zeep te helpen. Mag ik dus - zonder dat u het in de gaten heeft - heel even keihard lachen en terugdenken aan de machtsstrijd tussen Asscher en Samsom bij de PvdA. Dat was toen even vies.  

Arme Stephan van Baarle trouwens, die als fractievoorzitter van Denk in Rotterdam waarschijnlijk hele dagen op dat partijbureau van Denk aan de Schiekade die shit heeft moeten meemaken en er ook nog over heeft moeten zwijgen terwijl hij juist aan zwijgen zo’n pesthekel heeft. 

Zo zie je maar wat zo’n afgezakte broek allemaal kan veroorzaken.