mainImage

Kent u de wekelijkse inloopspreekuren van de wijkteams al?

19 januari 2023, 16:57 uur
Blik op Barendrecht

In Barendrecht zijn verschillende wijkteams actief. Als u informatie, advies of ondersteuning nodig heeft op het gebied van opvoeden, welzijn, zorg, werk of inkomen kan een deskundige van een wijkteam u helpen. Wist u dat u hiervoor ook kan binnenlopen tijdens een inloopspreekuur?

De inloopspreekuren zijn elke dinsdag van 9.00 uur tot 10.30 uur en 14.00 uur tot 15.30 uur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Kruidentuin 8a. Ook in ’t Plein aan het Middeldijkerplein 248 vinden wekelijkse inloopspreekuren plaats. Op dinsdag van 13.00 uur tot 15.00 uur en vrijdag van 9.30 uur tot 10.30 uur. Op beide locaties kunnen geïnteresseerden zich terplekke melden bij de receptie.

Wat doet het wijkteam precies?

De medewerker van het wijkteam ondersteunt u bij het duidelijk krijgen van uw eigen vraag of probleem. Samen onderzoekt u wie kan helpen bij de beantwoording van uw vragen of de oplossing van uw problemen.
 
In eerste instantie kijkt u wat u zelf kunt doen, wat u samen met familie, buren en/of vrienden kunt oplossen en waar ondersteuning vanuit het wijkteam gewenst is. Als specialistische zorg nodig is, begeleidt het wijkteam u in het vinden hiervan. Zij kennen ook de organisaties in uw omgeving die iets zouden kunnen betekenen. Het wijkteam behandelt alle aanvragen vertrouwelijk. De dienstverlening door het wijkteam is gratis.
 
Kijk voor meer informatie op www.barendrecht.nl/wijkteams of bel 14 0180.
 


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht | Foto: Gemeente Barendrecht