mainImage

Innovatie High Five klaar voor eindsprint

Niels van den Berg van Rungis in Barendrecht.
17 juni 2022, 13:19 uur
Blik op Barendrecht

In 2019 richtten ondernemers, gemeenten en het onderwijs samen de Innovation Board Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk op. Aangemoedigd door een stevige subsidie van het Ministerie van Economische Zaken ging het driejarige programma ‘Innovatie High Five’ van start. Nu het laatste jaar van het programma is ingegaan heeft de Board de eindsprint ingezet. Doel: vernieuwing in het regionale bedrijfsleven nog meer stimuleren.

In de eerste periode van 2022 zag de Innovation Board een stijging van het aantal aanvragen voor ondersteuning. Maar er is dit jaar nog voldoende ruimte voor ondernemers die hun innovatieve ideeën willen pitchen.

Verder is in mei, in samenwerking met Verse Grond, een serie van drie rondetafelgesprekken - ToekomstMakerssessies - gestart met pioniers uit de circulaire economie en onze ondernemers uit Dutch Fresh Port. Doelen: geïnspireerd raken over alles wat circulaire economie te bieden heeft en met elkaar ontdek- ken hoe we onze lokale economie structureel kunnen verduurzamen.

Kijk op www.barendrecht.nl/innovatie voor een mooi voorbeeld van een innovatief Barendrechts bedrijf in actie: Rungis. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over de Innovatie High Five.

Wilt u hulp bij uw innovatieve idee?
Leg uw idee voor aan de Board. Die stelt zich op als kritische sparringpartner: waarom is uw idee zo’n goed idee? Waarom voegt het iets toe? Vervolgens kijken de leden van de Board wat zij vanuit hun ervaring, kennis, kunde en netwerk kunnen toevoegen. En ja, dat kan ook een subsidie zijn.
 


Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht | Foto: Gemeente Barendrecht