Barendrechts Dagblad | Toeristische attracties rondom Barendrecht

Toeristische attracties rondom Barendrecht

mainImage

In en rondom Barendrecht is er genoeg te doen, zeker wanneer de vakanties weer voor de deur staan of in volle gang zijn. Ontdek in dit artikel wat hier allemaal te beleven valt tijdens de vakantie, voor jong en oud.

De stad in: winkelen, sauna en theater
Barendrecht ligt handig gesitueerd, vlakbij Rotterdam, Dordrecht en de bekende Kinderdijk. Het centrum van Barendrecht is een prima stad om te winkelen, een terrasje te pakken of uit eten te gaan. In het Havenkwartier bevindt zich het winkelcentrum Carnisse Veste en in het centrum zijn de meeste winkels te vinden aan de Middenbaan, het gebied waar naar hartenlust geshopt kan worden. Dit voetgangersgebied mondt uit bij Theater Het Kruispunt. Voor een avondje uit kan men zich in dit theater goed vermaken. Door het uitgebreide programma zit er voor iedereen wel een leuke voorstelling bij. Behoefte aan ontspanning? Ga dan naar Thermen Barendrecht. In dit kleine, maar fijne saunacomplex komt iedereen helemaal tot rust. Ook een massage of schoonheidsbehandeling zijn er te ondergaan. Met mooi weer is het tevens mogelijk om te relaxen op het terras en in de ligweide. En Rotterdam ligt niet ver weg, voor nog meer shopmogelijkheden, interessante musea en boeiende bezienswaardigheden.
 
Met de kids erop uit in en rondom Barendrecht
In Barendrecht is Kinderboerderij De Kleine Duiker een leuk alternatief voor een dagje uit met de kinderen. Er valt hier namelijk genoeg te beleven en de boerderij ligt erg mooi gelegen aan de polders. Behalve een grote variatie aan dieren, kan er gekanood worden en er zijn tevens een speelbos en een kinderspeeltuin. Voor het hele gezin is er ook nog een ander alternatief: het Abel Klimbos in Poortugaal, dat zo’n 15 kilometer van Barendrecht ligt. Hier kunnen kinderen via verschillende klimroutes in het klimbos volop klimmen en klauteren. Plezier verzekerd! Een paar meter verderop ligt het kindvriendelijk restaurant Abel, inclusief speeltuin en leuke menukaart. Ook is er het Barend Bos. Kortom: genoeg te doen.


De befaamde Kinderdijk vlak bij Barendrecht
Op nog geen acht kilometer van Barendrecht ligt de bekende Kinderdijk, die zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijststaat. Maar liefst negentien molens uit de achttiende eeuw en een waterpomp staan in dit gebied in Alblasserwaard op een rij. De Kinderdijkse molens zijn een uiterst bekende bezienswaardigheid voor iedereen, zowel voor internationale als Nederlandse bezoekers. Al honderden jaren staan de molens hier als strijd tegen water, een echte must-see. Een entreeticket biedt tevens toegang tot museummolens Nederwaard en Blokweer.

Verzekeringen bij toerist in eigen land
Voor de toeristen in eigen land, is het handig om ook dan een goede voorbereiding te treffen. Gebeurt er tijdens de activiteiten iets vervelends waarbij zorg nodig is? Meestal is er dan niets uit een reisverzekering te halen, maar wel uit de zorgverzekering. En gebeurt er iets met de spullen? Dan kan het zomaar zo zijn dat een buitenhuisdekking hulp biedt. Zorg ervoor dat de voorbereiding op een vakantie in Nederland net zo goed is als voor naar elk menig ander land.