Techniekfestival voor Barendechtse scholen

3 October 2019, 15:44 uur
Algemeen
mainImage

Afgelopen dinsdag 1 oktober was het zover. Het techniekfestival van de gemeente Barendrecht en Stichting Onderwijs Bedrijfsleven Barendrecht (SOB). Ruim 300 leerlingen van de basisscholen in Barendrecht konden snuffelen aan verschillende technische workshops. De SOB hoopt op deze ninteractieve manier meer leerlingen te interesseren voor een technische opleiding.

Wethouder van onderwijs Peter Luijendijk is enthousiast over het initiatief van SOB. ‘We zien een toenemende krapte van technisch geschoold personeel op de arbeidsmarkt. Als gemeente faciliteren we daarom graag de ontmoeting tussen ondernemers en hun toekomstige werknemers.

Een positieve eerste kennismaking met de mooie wereld van techniek kan later net dat bekende duwtje in de rug zijn’.

De leerlingen waren, net als vorig jaar, erg enthousiast. De workshops liepen uiteen van vliegen met een drone, praten met een zorgrobot, programmeren via de IPad, tot timmeren, solderen, lijmen en sleutelen. Ook de regen drukte te pret gelukkig niet. Uiteraard werden er ook weer mooie selfies in een dikke BMW gemaakt.

Bedrijfsbezoeken

SOB Barendrecht verzorgt de match tussen ondernemers en onderwijs op het gebied van bedrijfsbezoeken en gastlessen. Leerlingen en ondernemers komen met elkaar in aanraking onder het motto ‘de leerling van nu, is de werknemer van morgen’.

Het is voor de leerlingen een prachtig kijkje in de keuken.