Barendrechts Dagblad | Nieuwe single van Van Bezemwijk

Nieuwe single van Van Bezemwijk

mainImage

De Barendrechtse/Rotterdamse nederpop- en kleinkunstformatie Van Bezemwijk komt vrijdag 15 maart met een nieuwe single: ‘Sterre’. Van Bezemwijk trad enkele malen op tijdens het ZomerFeest en de Kunstmarkt.

‘Sterre’ is het eerste nieuwe werk van de band sinds de EP ‘Overal’, die in maart 2017 uitkwam. “Alles wat Van Bezemwijk zo’n herkenbaar geluid geeft, is te horen in deze nieuwe single”, belooft de band. Het nieuwe nummer zat al een tijd in de pijplijn van de band. Het kwam tijdens optredens goed uit de verf, en af- en aan is er sinds juli 2018 aan de opnames gewerkt. Producer Giel van Giel heeft het geluid van Van Bezemwijk met de grootste precisie kracht bij gezet met zijn heldere mix. Én met analoge foefjes uit zijn bandrecorder en zijn buizencompressor.

Lex Bezemer heeft het nummer geschreven. ''Het lied gaat deels over een Nederlands meisje dat ik een paar jaar geleden ontmoette in Warschau. Aangevuld met flinke lading fictie en fantasie natuurlijk”, vertelt hij. ‘Sterre’ gaat volgens Lex niet per se over die specifieke ontmoeting in Polen: ''Het gaat ons vooral over wat mensen zelf in onze muziek willen horen. Ik wilde een lied maken waarin de hoofdpersoon stilstaat bij een heel kort moment. Alsof het personage de ontmoeting beschrijft als een vervaagde foto die hij voor zich ziet. In de tekst heb ik geprobeerd om dat beeldend en cinematisch weer te geven.”

Het resulteerde in een aanstekelijke nieuwe single: ‘Sterre’ blijft nog dagen in je hoofd hangen door het meerstemmige refrein, het gelaagde arrangement van Vincent van Ewijk én door de melodielijn van de blazers.


Foto: Arco van der Lee