Degradatiezorgen nemen toe voor Barendrecht

16 February 2019, 18:05 uur
Algemeen
Orange Pictures

Barendrecht verkeert in serieuze degradatiezorgen. De rood/witten gingen zaterdag met ruime cijfers (4-0) onderuit bij concurrent Scheveningen, waardoor Barendrecht nu vier punten achterstand heeft op de veilige veertiende plaats.
Barendrecht begon belabberd aan de belangrijke ontmoeting met Scheveningen, want binnen de minuut stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Brandon Robinson. Ook daarna was Scheveningen de bovenliggende ploeg en kon Barendrecht daar weinig gevaar tegenover stellen. Halverwege de eerste helft schoot Tim Peters de Schollenkoppen op 2-0 uit een snelle aanval. Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg hield zijn ploeg vlak daarna nog enigszins in de race met een knappe redding.
Na de rust kwam Barendrecht feller uit de kleedkamer en ontstonden er een paar mogelijkheden voor de Bongerdbewoners. Tot een aansluitingstreffer leidde dat echter niet, waardoor Scheveningen kon loeren op een beslissende derde treffer. Die viel twintig minuten voor tijd, toen Brandon Robinson met zijn tweede doelpunten de 3-0 op het scorebord zette. Vijf minuten voor tijd kwam Scheveningen via Barry Rog ook nog op 4-0.
Door de nederlaag is Barendrecht in serieuze degradatiezorgen beland. De rood/witten staan zestiende en zagen hun achterstand op Scheveningen oplopen naar vier punten. Pleister op de wonde was dat FC Lienden (2-4 bij Spakenburg) en VVSB (1-3 tegen Katwijk) ook verloren, waardoor die twee ploegen nog wel onder Barendrecht staan.