Barendrechts Dagblad | Buurtbus vanaf 2 september in Barendrecht

Buurtbus vanaf 2 september in Barendrecht

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De zo lang gewenste buurtbus komt per 2 september in Barendrecht. Dit heeft wethouder Peter Luijendijk in een brief aan de raad laten weten. De gemeente Barendrecht geeft zo lang moeten wachten, omdat de RET geen bussen beschikbaar had. Dit probleem is opgelost door de aanschaf van tweedehands bussen.
 
‘’Deze bussen zijn inmiddels gereed gemaakt voor inzet en rijden al op de buurtbuslijnen 601 en 602 in Ridderkerk en Albrandswaard. RET en Mercedes hebben ondertussen overeenstemming bereikt zodat Mercedes nieuwe bussen levert die wel aan de eisen voldoen. De verwachting is dat de nieuwe bussen begin 2020 gereed zijn en ingezet kunnen gaan worden. Tot die tijd wordt er gereden met de tijdelijk aangeschafte bussen’’, aldus Luijendijk.
 
Sinds de levering van de tijdelijke bussen is door RET en de Buurtbusvereniging Barendrecht hard gewerkt om alles op orde te krijgen om op 2 september te kunnen starten met de dienstregeling. De opstart van de buurtbus kost enige tijd vanwege de werving van voldoende vrijwilligers. De chauffeurs doorlopen een keuring en krijgen rijlessen op de bussen. Diverse formele zaken rond de Buurtbusvereniging worden in deze periode ook geregeld. Onder meer de formele oprichting en het vastleggen van diverse contracten. Tevens worden de diensten ingepland en moet daarbij rekening worden gehouden met geplande vakanties.
 
Vanaf 2 september staat alles gereed voor de daadwerkelijke dienstuitvoering op lijn 603 en 604. De buurtbus rijdt dan met één bus onder twee lijnnummers. De route van de buurtbus is in de afbeelding op de volgende pagina weergegeven. Lijn 603 is de verbinding tussen Carnisselande en station Barendrecht. Lijn 604 is de verbinding tussen Ter Leede en station Barendrecht.
 
Vanwege de realisatie van de snelfietsroute F15 IJsselmonde (Schaatsbaan, Dorpsstraat) geldt er dit najaar gelijk een omleidingsroute. Dit houdt in dat de buurtbus nog niet langs bushaltes 11 en 12 gaan rijden. De bussen rijden dan via een aangepaste route.
 


Foto: Digitaal Dagblad