mainImage

Verkeerschaos Rotterdam verwacht na ongeluk

Afbeelding is niet meer beschikbaar
28 juni 2018, 13:22 uur
112

Mensen die over de weg van Rotterdam richting het zuiden moeten, kunnen volgens Rijkswaterstaat het beste hun reis uitstellen indien mogelijk. Door de afsluiting van de Heinenoordtunnel valt een belangrijke verkeersader, de A29, weg. Op de A16 richting Breda loopt het verkeer daardoor ook vast. ''We verwachten dat het rond Rotterdam een chaotische avondspits wordt'', zegt een woordvoerder van de wegbeheerder.

In de tunnel ten zuiden van Barendrecht botsten woensdagmiddag drie vrachtwagens en acht personenauto's tegen elkaar. De weg blijft naar verwachting nog uren dicht in zuidelijke richting.

Vijf mensen raakten gewond door het ongeluk. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht, de vier anderen zijn ter plaatse behandeld.

De tunnel was enige tijd in beide richtingen afgesloten. In de loop van de middag ging de tunnel in de richting Rotterdam weer open. Aan de andere kant wordt nog ''hard onderzocht en schoongemaakt'', aldus Rijkswaterstaat. Het streven is om de tunnel om 19.00 vrij te geven.

Verkeer richting het zuiden kan over de A16 omrijden via de Moerdijkbrug, maar daar staan dus wel files. Ook is de Kiltunnel tussen 's-Gravendeel en Dordrecht, onderdeel van de N217, tijdelijk tolvrij.


Foto: Digitaal Dagblad