Talent Concertant bij CultuurLocaal

mainImage
Talent Concertant bij CultuurLocaal

CultuurLocaal houdt op donderdag 19 april haar jaarlijkse Talent Concertant uitvoering. Jonge talenten die hun instrument inmiddels goed tot zeer goed beheersen zorgen voor een gevarieerd programma met zowel klassieke als lichte muziek. Het programma is een mooie afspiegeling van de grote variatie aan instrumenten waarop bij CultuurLocaal wordt lesgegeven: viool, dwarsfluit, klarinet, cello, zang, gitaar, harp, accordeon en piano passeren allemaal de revue. De meeste muzikanten hebben een flink aantal jaren les achter de rug, maar er spelen op deze avond ook jonge kinderen die alles in zich hebben om de podia te gaan bestormen.

Het publiek kan genieten van de strijkersklank in een concertino voor viool en piano van Küchler en een cellostuk gespeeld door David. Diverse popsongs worden uitgevoerd, waaronder Love Yourself van Justin Bieber gezongen door Naomi en begeleid op elektrische gitaar door haar broer Nathan. Tracy zingt samen met haar eigen gitarist en Zaza begeleidt zichzelf achter de vleugel met Scarborough Fair. Maar er is ook een jong duo accordeon en dwarsfluit. Lynn en Ricardo spelen Meditacion van Miriam Mees. Zij hebben onlangs de tweede prijs gewonnen tijdens een landelijk accordeonconcours. En er is ontluikend samenspel door het jonge gitaarduo Caresse & Wendy en het duo Bibi en Synthia op klarinet en piano. Behalve dit samenspel is er ook een prachtige harpsolo door Nina den Hollander en een gitaarsolo door de 11-jarige Cédric. De Talent Concertant uitvoering is een mooie gelegenheid om al deze talenten in actie te zien.

De presentatie op deze avond is in handen van Babs Mouton, werkzaam bij de gemeente Barendrecht, maar ook als Verhalenvinder actief. Zij herkent als geen ander een verhaal in elk stuk muziek. De avond begint om 19:30 uur in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. De toegang is gratis en er is een korte pauze.


Foto: Digitaal Dagblad