Smitshoek sluit seizoenshelft af met punt

16 December 2018, 14:56 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Smitshoek heeft in de laatste wedstrijd voor de wintersport de eerste helft van de competitie goed afgesloten. In de hoofdklasse A behaalde de oranje-zwarten in Veen tegen het plaatselijke Achilles Veen een verdienstelijk gelijkspel: 1-1. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat er iets te halen was in Brabant en kwam de thuisploeg op 1-0. Na rust verzuimde Achilles Veen door te drukken en was Joey Klein wederom het goudhaantje. Hij kopte vlak voor tijd Smitshoek op een verdiende 1-1.

Op het ijskoude maar fraaie sportpark De Hanen Weide in Veen kwamen de gastheren goed uit de startblokken. Dit resulteerde na goed doorgaan al snel in een prima schietkans voor Ayden Kuypers. Zijn inzet ging over de deklat. Op het kunstgras liet het technisch vaardige Veen de bal goed rondgaan en leek Smitshoek apathisch. Na een prima interceptie van Thijs Oomsen verzuimde Luc Delmee van buiten de zestien uit te halen. Toby Tan kreeg van dichtbij een vrije schietkans, maar mikte in de handen van Mike van de Wijngaart. Achilles Veen probeerde het enkele keren zonder succes van afstand en in minuut 19 werd een goal terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks het balbezit van de thuisclub kreeg Smitshoek een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Pucho Rekondie kon een voorzet van Jordy Dekker koppend niet doeltreffend afronden. Tien minuten voor de thee kwam het in een laag tempo spelend Achilles Veen op voorsprong. Op rechts verschalkte Niek Wilborts Smitshoek verdediger Lorenzo Braaf. Via een been van een Smitshoek verdediger kegelde Ilias Zaimi raak: 1-0.

Het eerste kwartier na rust kabbelde voort. Het team van oud RVVH-trainer Giovanni Franken bleef volharden in combinatievoetbal in een laag tempo en liet Smitshoek in de wedstrijd komen. De Smitshoekers dekte korter en legde meer energie in de wedstrijd. Na een uur kantelde de wedstrijd en kreeg Smitshoek mogelijkheden. De Smitshoek supporters kregen hoop dat Achilles Veen het deksel op de neus zou krijgen. Joey Klein kon zijn kopbal onvoldoende vaart meegeven. Veen doelman Jamil Kools redde op een inzet van Luc Delmee. Trainer Richard Middelkoop bracht Jochem van den Biggelaar en Jurien Reinata binnen de lijnen. Toen 10 minuten voor tijd Veen middenvelder Thomas de Man alleen op goalie Mike van de Wijngaart afging voorkwam Thijs Oomsen een tegentreffer. Net als vorige week werd bij Smitshoek Joey Klein het goudhaantje. Hij kopte een voorzet van Jurien Reinata prima binnen: 1-1.

Door dit resultaat staat Smitshoek in de middenmoot op keurige gedeelde plaats 5 met 24 uit 15. Zowel SC Feyenoord als Spijkenisse hebben evenveel punten. Echter met een iets beter doelsaldo. Smitshoek gaat overwinteren in Spanje en hervat op 19:januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jodan Boys.

Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Frank Karreman (A), Thijs Oomsen, John van Vugt, Erwin Nuytinck (75, Jurien Reinata), Jordy Dekker (69. Jochem van den Biggelaar), Luc Delmee (83. Rutger van der Kley), Ryan van Dijk, Joey Klein, Pucho Rekondie.