Smitshoek koestert punt tegen Spijkenisse

18 November 2018, 16:40 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na de bekernederlaag tegen Barendrecht 2, mocht Smitshoek deze keer aantreden tegen Spijkenisse. In de warming-up moest Erwin Nuytinck afhaken met een blessure, zodat Richard Middelkoop, Luc Delmee op het middenveld liet spelen. Onder het genot van een laaghangend winterzonnetje eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel met een in de eerste helft beter Smitshoek en na rust een kansrijker Spijkenisse.

Spijkenisse startte iets feller dan Smitshoek, de ploeg die de laatste drie wedstrijden verloor kwam duidelijk om te winnen. Toch kwamen er voor beide ploegen geen grote kansen. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld.Na 11 minuten gaf Smitshoek onnodig een penalty weg, Rutger van der Kleij haakte Adam el Fazazi in het strafschopgebied en scheidsrechter Kieft kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Kees Tol benutte dit buitenkansje echter niet, zijn inzet verdween hard naast het doel van Mike van de Wijngaart.

Hierna kwam Smitshoek er meerdere malen gevaarlijk uit. Uit een counter versierde Sean Verburg een hoekschop, de hierop volgende corner werd door Luc Delmee, die bij de tweede paal geheel vrij stond, hoog in het dak van het doel geschoten; 1-0. Hierna golfde het spel wat op en neer, maar beide ploegen zorgen voor rust niet meer voor gevaar. De goalie van Spijkenisse, Mustafa Amezrine werd na de rust vanwege een hamstringblessure vervangen door Michael Termijn. Deze Termijn mocht direct zijn kunsten tonen, Sean Verburg vertoverde de bal en mocht alleen op Termijn afgaan, de keeper liet echter de 2-0 niet toe.

Trainer Peter Wubben van Spijkenisse bracht de sterke Peter de Lange in, Smitshoek werd teruggedrongen en de uitblinkende routiniers Frank Karreman en Rutger van der Kley hadden hun handen vol om Spijkenisse van het scoren af te houden. Toch moest Smitshoek de gelijkmaker toestaan. Ne een duel met John van Vugt, verdween de bal via een Spijkenisser voet over de achterlijn, scheidsrechter Kieft zag er echter een corner in, de strakke hoekschop werd door Yassire Hamdani onhoudbaar ingekopt: 1-1.

De moegestreden John van Vugt, werd nog vervangen door Ramon van der Wal en ook Mitchel Abdoel en Jurien Reinata werden nog gebracht. Spijkenisse bleef aandringen, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Smitshoek verdedigde met man en macht en loerde op de counter. Het lukte beide ploegen echter niet meer om te scoren, eindstand 1-1.