Wens van Amir (11) in vervulling: mini-parcours in Bloemhof

2 December 2022, 14:07 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Gemeente Rotterdam / Eric Fecken

Voor Amir kan 2022 niet meer stuk. De 11-jarige jongen uit de Heinlantstraat wilde een speelplek in de buurt en ontwierp zelf een obstakelbaan. Zaterdagmiddag 26 november was de feestelijke opening, bij de speeltuin aan de Groote Lindtstraat.

Als je een mooi idee hebt en iedereen erbij betrekt, kan het zomaar lukken. Dat bewijst het verhaal van Amir. Hij miste een plek vlak bij huis waar hij buurtgenootjes kon ontmoeten en bedacht hiervoor een plan: een mini parcours. Samen met wijknetwerker Xenia Heemskerk en ontwerper Marja van den Brink presenteerde hij het idee aan omwonenden. Die reageerden positief, maar wilden wel de zekerheid dat de jongeren vanaf de obstakelbaan niet de huizen in konden kijken. Ook vroegen ze om een afvalbak voor hondenpoep en zwerfvuil. Zo gezegd, zo gedaan. Maar niet in de Heilantstraat, want daar waren te veel boomwortels. Daarom staat Amir’s baan nu op het grasveldje aan de Groote Lindstraat. Hier stond een kapot speeltoestel. De gemeente heeft dit vervangen door iets wat geschikt is voor kleine kinderen. Zo kunnen oudere en jongere kinderen samen spelen.

Missie geslaagd
Zaterdag 26 november was voor Amir het grote moment daar. Samen met kinderburgemeester Louey Zerourou verrichtte hij om 13.00 uur de officiële opening van ‘zijn’ obstakelbaan. Daarna konden alle kinderen het parcours testen tijdens twee workshops freerunning. Missie geslaagd, zo bleek uit de enthousiaste reacties.