Rotterdam-Zuid kan oude spullen binnenkort gratis op laten halen

19 April 2022, 14:05 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Byewaste

Inwoners van Rotterdam-Zuid (de wijken Charlois, IJsselmonde en Feijenoord) kunnen vanaf volgende maand gebruik maken van de gratis Byewaste ophaalservice voor oude spullen. De andere wijken in de gemeente volgen later dit jaar.

Op 20 mei start de eerste ophaalronde op Rotterdam-Zuid. Inwoners van deze gebieden ontvangen één week voor aanvang een brief met meer informatie.

Byewaste haalt oude of kapotte boeken, elektronica, speelgoed, textielwaren en ander klein huisraad gratis aan huis op. Daarna zorgen ze ervoor dat deze spullen op de juiste wijze worden hergebruikt (via kringloopwinkel Het Goed) of gerecycled (via het lokale milieupark). Zo wordt het gebruikers makkelijker gemaakt om terug te geven aan hun buren én de planeet.

Op deze manier zorgt de service ervoor dat kostbare materialen verloren gaan tussen het restafval, waardoor ze de gemeente zullen helpen om naar schatting 13 miljoen kilo recyclebaar materiaal te besparen, dat is maar liefst 7 keer het gewicht van de Euromast toren) Hiermee voorkomen ze dat er ongeveer 250 miljoen kg CO2 in de atmosfeer belandt.

Byewaste ontving eerder dit jaar een subsidie vanuit CityLab010 om de strijd tegen afval aan te gaan in Rotterdam.