Rotterdam schaalt dienstregeling strandmetro op in de avond

29 June 2023, 13:41 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Rick Keus/RET
Wethouder Karremans bij de Hoekse Lijn

De Rotterdamse wethouder Vincent Karremans gaat zorgen dat er in de zomeravonden meer metro's van en naar Hoek van Holland Strand gaan rijden. Hij doet dit op verzoek van de gemeenteraad na berichtgeving in Dagblad010 dat de treinen en het perron in de avonduren bij mooi weer propvol zijn en mensen niet meekunnen, omdat er te weinig ritten in de huidige dienstregeling staan.

Het gebrek aan voldoende avondritten leidde enkele keren tot chaotische toestanden op station Hoek van Holland Strand, meldde Dagblad010 eerder deze week. Op het perron werd het duwen en trekken om een plekje te bemachtigen. Daardoor werd het hutjemutje proppen. Het was binnen zeer warm, met klagende reizigers tot gevolg of mensen die noodgedwongen op volgende toestellen moesten wachten. Ook mensen in rolstoelen konden lastig een plek bemachtigen.

De lijn, die sinds april tot het strand rijdt, is volgens de vervoerswethouder een groot succes met geregeld meer dan 10.000 reizigers per dag. Maar waar metrolijn B overdag tot maximaal acht keer per uur de kust aandoet, is dat 's avonds maar eens per half uur. "Dat gaan we verhogen naar zes keer per uur met ingang van 9 juli. Bij extra drukte kan dit ook in de avond opgeschaald worden naar acht ritten", beloofde Karremans.


Door: ANP