mainImage

EVB blij met uitstel turbineplannen Binnenmaas

Afbeelding is niet meer beschikbaar
5 juni 2018, 09:24 uur
Politiek

De realisatie van windturbineplannen aan de overkant van de Oude Maas loopt forse vertraging op. Tegen deze windturbines is veel weerstand, vooral uit Barendrecht. Talloze partijen, waaronder Stichting Wind van Voren, de Gemeente Barendrecht, Barendrechtse VVE’s en Barendrechtse inwoners, zijn naar de Raad van State gestapt om de plannen tegen deze vijf euromasten aan te vechten.

De Raad van State gaf afgelopen week aan dat men het zeer druk heeft met het behandelen van bezwaren tegen windturbines in heel Nederland. Er is geen capaciteit om nog voor 2019 tot een zitting te komen. Ook is bekend gemaakt dat uitgebreid extra onderzoek zal plaatsvinden naar onder andere geluidsnormen die zijn opgevoerd door Binnenmaas en de ontwikkelaar. Bij die normen en inschattingen zijn veel vraagtekens geplaatst door diverse bezwaarmakers.

Woordvoerder Marcel Hazebroek: “Laten we hopen dat uitstel in dit geval ook leidt tot afstel. EVB is tevreden met deze ontwikkeling. Vijf windturbines zo groot als euromasten horen niet zo dicht op woon-, natuur- en recreatiegebied.”


Foto: Digitaal Dagblad