Barendrechts Dagblad | Vragen over sluiting Maastunnel

Vragen over sluiting Maastunnel

mainImage

De net gerenoveerde Maastunnel was vorige week tijdelijk dicht om het asfalt in de avondspits te besparen. Na een renovatie van 2 jaar werd de tunnel op 11 september in de middag weer afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden. Het oplappen van het asfalt duurde tot de volgende ochtend en veroorzaakte grote vertragingen in de avondspits.

Leefbaar Rotterdam stelt morgen tijdens de raad vragen aan de wethouders over hoe de Maastunnel zo snel na de opening alweer gesloten kon worden. De oorzaak van de plotselinge werkzaamheden zou zijn dat de nieuw aangelegde gele laag asfalt ‘vies’ was geworden. Volgens een woordvoerder van de gemeente moet de tunnel er voor de officiële opening volgende maand goed uitzien. Daarom was de tijdelijke sluiting noodzakelijk.

Hoewel Leefbaar Rotterdam het eens is met het college dat de Maastunnel er mooi uit moet zien voor de officiële opening, vraagt de fractie zich af waarom het asfalt nu al aan onderhoud toe was. “Het is wonderlijk dat een maand na de ingebruikname het asfalt schijnbaar al niet meer in presentabele toestand is,” staat er in de brief aan mobiliteitswethouder Bokhove. “Het leidt tot de vraag of de juiste keuze betreft asfalt is gemaakt.”