Wat verwachten Barendrechters van Carnisse Veste? Kom vanavond

2 April 2024, 14:19 uur
Lokaal
mainImage
Ingezonden

Hoe kunnen we samen Carnisse Veste vitaler maken? Deze vraag staat centraal op dinsdagavond 2 april van 18.30 uur tot 20.00 uur in het kantoor van Ping Properties (naast de Kruidvat) in het winkelcentrum dat binnenkort wordt verbouwd. De gemeente nodigt iedere Barendrechter uit om mee te denken en te praten.

De wens is dat Carnisse Veste een gebied is waar inwoners uit de wijk graag samenkomen. De samenhang tussen het Havenhoofd, het winkelcentrum én het Middeldijkerplein kan sterker. Carnisse Veste biedt veel voorzieningen voor de wijk Carnisselande. De voorzieningen zijn op orde, maar uit de buurt komen wel zorgen over gebrek aan levendigheid en de ervaren overlast. Ook leeft de wens dat de gemeente meer regie pakt en vaart brengt in de vernieuwing van het Havenhoofd. Ping Properties zou tijdens de verbouwing van Carnisse Veste graag een tijdelijke parkeerplaats maken op het Havenhoofd, maar daar zijn de omwonenden faliekant tegen. 


In februari heeft de gemeente al gesproken met bewoners, het bestuur van de winkeliersvereniging en de eigenaar van het winkelcentrum. Het gebied zou meer identiteit mogen hebben met meer verbindende activiteiten die zorgen voor een aantrekkelijke en aangename sfeer voor bewoners en bezoekers. Denk daarbij aan activiteiten die in het hele gebied plaats vinden, meer ontmoetingsplekken in de openbare ruimte, aantrekkelijke groenvoorzieningen die het gebied kleur geven. Wat dat concreet betekent en wat je van welke partij mag verwachten, wil de gemeente bespreken. De resultaten hiervan komen te staan in een activatieplan, waarmee alle betrokkenen aan de slag kunnen gaan.

Het programma voor de avond ziet er als volgt uit:
18.15 uur: Inloop en gelegenheid om eerste ideeën te uiten en inspiratie op te doen
18.30 uur Aftrap door Tessa Vosjan (Bureau Cosi) en Lennart van der Linden (Wethouder Economie)
18.45 uur: Gesprekken over 4 thema’s:
Identiteit en samenhang van het gebied
Verbindingen en ontmoetingsplekken
Havenhoofd: inrichting van het plein
Organiseren van activiteiten
19.30 uur: Tussenstand en opmaat naar het activatieplan
19.35 uur: Ruimte om ideeën uit te werken
19.55 uur: Afronding

Gemeente Barendrecht organiseert samen met Bureau Cosi deze bijeenkomst voor bewoners, winkeliers, horeca, bezoekers en maatschappelijke voorzieningen. We hopen u te zien en samen de ideeën te bespreken voor het vitaler en levendiger maken van Carnisse Veste.

Aanmelden is niet nodig.