Picknick in 't park op nieuwe locatie Vredepolder in Barendrecht

26 December 2022, 15:38 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad

Picknick in t park verhuist in 2023 naar een nieuwe locatie. Het evenement met drank, eten en veel Hollandse meezingers wordt op 8 en 9 september in de Barendrechtse Vredepolder gehouden. Dit is gebied langs de Oude Maas, vlakbij waar vroeger de Barendrechtse brug naar de Hoeksche Waard was gesitueerd.

De organisatie meldt op de eigen social media: ''Na gesprekken met diverse partijen wordt er nu een ecologisch onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om een pilot met Picknick in 't park te doen in de Vredepolder. Elk jaar blijkt Park Buitenoord, ondanks de door ons zo gekoesterde sfeer en bereikbaarheid, vele problemen op te leveren zoals, overlast voor de buurt, schade aan het terrein wat voor ons niet meer op te brengen is en de moeilijke logistiek. De Vredepolder geeft ons mogelijkheden, met ook een sfeervol terrein, om een nog mooier evenement te organiseren''.

De gemeente had in 2022 ook veel moeite om een geschikte locatie voor het festival Lekker en Live te vinden. Met mede-organisator Frank Roolaart werd kortgeleden overeenstemming bereikt dat dit festival met grote Nederlandse topartiesten in 2023 in de Zuidpolder gehouden mag worden.