Drie Barendrechtse basisscholen in de race voor een ANWB Verkeersplein

13 May 2024, 12:25 uur
Lokaal
mainImage
ANWB

Dit jaar organiseert de ANWB opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een Schoolplein’. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen.

Vanaf vandaag kan iedereen een stem uitbrengen op één van de ruim 300 basisscholen die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. In Barendrecht doen drie basisscholen mee aan de verkiezing: De Draaimolen, ZML De Rank en CBS de Hoeksteen.

Stemmen kan tot en met vrijdag 31 mei via deze link.
 
Kinderen doen steeds minder ervaring op in het verkeer, omdat ze vaak met de auto of bakfiets worden gebracht. Dit gaat ten koste van hun fietsvaardigheid en verkeersinzicht in het steeds drukker wordende verkeer. Goed oefenen is daarom extra belangrijk, dan worden kinderen zich bewust van de gevaren van het verkeer en kunnen zij sneller zelfstandig naar school fietsen. Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde.