mainImage

Bewoners oude dorpskern stellen voorwaarden aan extra terrassen

19 mei 2022, 22:33 uur
Lokaal

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is betrokken bij het overleg met de gemeente en de horeca op het Doormanplein over de verruiming van de terrassen. De vier horecabedrijven op het plein hebben hiervoor een vergunning aangevraagd. De bewoners in de oude dorpskern laten via de vereniging weten dat een aantal zaken opgelost moet worden, voordat er extra terrassen kunnen worden geplaatst.
 
Het gaat onder meer om de overlast van jeugd, het te snelle autoverkeer, het tegen de richting in rijden in de Dorpsstraat en op de Singel, er moet parkeergelegenheid zijn voor de bewoners van het Doormanplein en de parkeerplaatsen die op het plein komen te vervallen moeten elders worden gecompenseerd. Hiervoor zou de parkeerplaats van de Bethelkerk gebruikt kunnen worden. Ook zou de parkeerplaats van de tandarts aan de Meidoorn een oplossing kunnen zijn.
 
Voor de vereniging is het doel dat het Doormanplein een levendig hart van de Oude Dorpskern is. Om het plein multi-inzetbaar te houden moet een optimale flexibiliteit worden nagestreefd. Er is maar beperkt ruimte voor (uitbreiding van) terrassen want het plein moet ook beschikbaar blijven voor activiteiten als bijvoorbeeld Koningsdag en Roparun. En ook publiek voor de Dorpskerk en de Watertoren (trouwlocatie) moet tijdelijke parkeerruimte dichtbij de locatie kunnen vinden. Hier kan het instellen van blauwe zones een oplossing zijn.
 


Foto: Digitaal Dagblad / Rene Dons