Triomfatorkerk Barendrecht naar gkv

mainImage
Triomfatorkerk Barendrecht naar gkv

De protestantse gemeente Barendrecht heeft deze zomer de Triomfatorkerk aan de Gebroken Meeldijk onder voorbehoud verkocht aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt Barendrecht-Pernis-Albrandswaard.


Deze gemeente huurde al jaren een deel van de kerk. De naastgelegen pastorie komt binnenkort in de vrije verkoop, zo meldt de protestantse gemeente Barendrecht.

De officiële overdracht van de Triomfatorkerk heeft plaats op 2 januari 2019. Met ingang van 2 december 2018 houden de protestantse wijkgemeenten Zuid-Oost en Dorpskerk de erediensten samen in de Dorpskerk.Begin vorig jaar werd bekend dat de algemene kerkenraad van de protestantse gemeente Barendrecht twee kerkgebouwen te koop wilde zetten, de Bethelkerk in het centrum en de Triomfatorkerk. Het besluit had te maken met een teruglopend ledental.

Over de verkoop van de Bethelkerk –die op weerstand stuitte– is nog niets concreets te melden. In een door de algemene kerkenraad aangestelde „verkoopgroep” wordt gekeken naar de mogelijkheden tot verkoop. In ieder geval zullen er tot 2025 erediensten in de Bethelkerk worden gehouden.| Foto: Digitaal Dagblad.