mainImage

Roopram: 'CJG van grote waarde voor ouders'

Afbeelding is niet meer beschikbaar
29 november 2018, 09:50 uur
Algemeen

Vorige week ging wethouder Reshma Roopram op kennismakingsbezoek bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Zij sprak daar met verschillende mensen en nam natuurlijk een kijkje bij het inloopspreekuur. "Het CJG is van grote waarde voor jonge ouders. Zij geven houvast en ondersteuning bij dat wat je het meest dierbaar is: je kind”, aldus Reshma Roopram.

“Ik kende het CJG natuurlijk al, als moeder en vanuit mijn periode als raadslid. Het is een belangrijk instituut voor onze gemeente. Zij zien nagenoeg elk kind in Barendrecht. En spreken dus ook nagenoeg elke ouder. Zij kunnen bij uitstek signaleren wanneer er ergens moeilijkheden zijn én kunnen vervolgens adviseren hoe hier mee om te gaan.”

Veel mensen denken bij het CJG aan de inentingen die kinderen halen, of waar bij 3-jarigen de ogen worden getest, maar zij doen zo veel meer. Zo organiseert het CJG bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien, biedt de pedagoog van het CJG opvoedondersteuning aan en werkt het CJG nauw samen met lokale partners in preventieve projecten zoals HomeStart. Jonge ouders kunnen deze organisatie inschakelen als zij hulp nodig hebben van ervaringsdeskundigen. Reshma Roopram: “Preventie staat hoog op de agenda bij het CJG en ook bij ons in het college. Wanneer je problemen namelijk in een vroeg stadium oplost, help je niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en verdere omgeving.”

“Sinds de oprichting van het CJG is de Raad voor Publiek Belang opgericht, hierin zitten wethouders van 14 gemeentes uit onze regio. Zo kunnen wij sturen op de kwaliteit van beleid en uitvoering ten aanzien van de integrale Jeugd Gezondheidszorg die het CJG biedt om kinderen veilig en gezond te laten opgroeien. Samen bepalen wij waar het CJG prioriteit aan moet geven, wat is het meest belangrijk en waar is het meest behoefte aan? Een goed initiatief, er worden links gemaakt met bijvoorbeeld wijkteams en jeugdhulp. Ik ben onlangs benoemd tot voorzitter van deze raad, een hele eer.”


Foto: Digitaal Dagblad