Atletiektrainer misbruikte meisjes bij CAV Energie

mainImage
Atletiektrainer misbruikte meisjes bij CAV Energie

Een atletiektrainer uit Rotterdam, Jerry M, heeft de afgelopen vijfendertig jaar ongehinderd diverse minderjarige meisjes die hij onder zijn hoede had jarenlang misbruikt. In meerdere gevallen leidde dit volgens De Telegraaf tot zwangerschappen bij de jonge sportsters.

De 58-jarige Jerry M, werkzaam bij het Rotterdamse vervoersbedrijf RET en actief bij atletiekvereniging CAV Energie uit Barendrecht en later Haag Atletiek, legde volgens de krant afgelopen zomer een volledige bekentenis af bij de tuchtcommissie van het Instituut Sport en Rechtspraak (ISR). Dit gebeurde na een onderzoek van het ISR naar zijn ''grensoverschrijdende gedrag sinds 1983''.

Vervolgens is hij voor het leven geroyeerd als lid van de Atletiekunie. De atletiekorganisatie heeft na het royement geen aangifte gedaan. ''Dat is aan de slachtoffers", reageert directeur van de Atletiekunie Pieke de Zwart.

De toenmalige voorzitter van atletiekvereniging CAV Energie uit Barendrecht maakte in 2009 al eens bij de Atletiekunie melding van grensoverschrijdend gedrag van de trainer, maar de sportbond deed daar nooit onderzoek naar. ''Ik heb mij daar destijds over verbaasd", zegt oud-voorzitter André Klomp.


Foto: Digitaal Dagblad