Zaterdag: BVV bezoekt IJsselmeervogels

29 March 2019, 16:49 uur
Sport
mainImage

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht speelt zaterdag een zware uitwedstrijd in de Tweede Divisie. Met nog acht speelronden op het programma, treffen de rood/witten zaterdag kampioenskandidaat IJsselmeervogels.

De recordkampioen uit Spakenburg heeft maar liefst 12 zaterdagtitels en 7 algehele amateurtitels op zijn palmares staan. Daar zou aan het eind van dit seizoen wellicht een titel bij kunnen komen, want samen met AFC strijdt IJsselmeervogels om het kampioenschap in de Tweede Divisie. Afgelopen weekend moesten De Vogels de koppositie weer afstaan aan de Amsterdammers, doordat Koninklijke HFC met maar liefst 4-1 te sterk was voor IJsselmeervogels. AFC won zondagmiddag van Jong Sparta (2-1) en heroverde daardoor de koppositie, die het de afgelopen maanden ook in handen had. Het verschil is echter maar twee punten en op de laatste speeldag volgt nog een directe confrontatie tussen de twee titelkandidaten, maar IJsselmeervogels kan zich geen misstap meer permitteren.

Barendrecht snakt naar het einde van het tot nu toe rampzalige seizoen, en moet zelfs nog maar hopen dat het nog nacompetitie mag spelen voor lijfsbehoud in de Tweede Divisie. VVSB is de Bongerdbewoners tot op een punt genaderd en heeft het zwaar gehavende Barendrecht dus op de korrel. Volgende week volgt een rechtstreekse confrontatie tussen beide ploegen op De Bongerd, maar eerst moet Barendrecht zaterdag dus op bezoek bij IJsselmeervogels. Trainer Jack van den Berg mist, naast de langdurige blessures, nog eens een handvol potentiële basiskrachten. Danny Monster, Emilio Samsey, Nick van der Ploeg en Irvingly van Eijma zitten in de lappenmand en Yorik van Deelen is geschorst voor de ontmoeting met IJsselmeervogels. Zo zal de oefenmeester zaterdag dus opnieuw moeten improviseren bij het samenstellen van zijn basiself.

De ontmoeting bij IJsselmeervogels begint zaterdag om 15.00 uur op De Westmaat.