Wedstrijdverslag: Barendrecht klimt naar derde plek

15 April 2018, 12:12 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De opmars van Barendrecht gaat maar door. De rood-witten wonnen zaterdag in en tegen Lisse met 2-0 en stegen daarmee naar de derde plaats in de Tweede Divisie. De ploeg van Adrie Poldervaart is al acht wedstrijden achtereen ongeslagen.

De oefenmeester kon zaterdag bij FC Lisse geen beroep doen op Donny Navajas Sanchez en Ramy Salem. Yorik van Deelen en Daniel Esajas waren wel weer paraat en begonnen in de basis. Melvin Winterberg zat op de bank.

Laagvlieger FC Lisse, nog lang niet veilig, kende vooraf volop tegenslag. Er waren al fiks wat bleussres en daar kwam er voor de aftrap ook nog eentje bij. Spits Rowdy van der Putten haakte af in de warming up.

Barendrecht kende een geweldige start op sportpark Ter Specke. Na een misser van Marlon Oranje - hij ging onder een voorzet van Tim Eekman door - ramde Joey Jongman net naast. Maar na elf minuten was het wel prijs. Ali Khaldi kon alleen op doelman Storm afgaan, passeerde de Lisse-sluitpost en tikte de 0-1 binnen.

En zes minuten later was het weer raak. Een voorzet van Marlon Oranje werd door Bas Mourits binnengeknikt, 0-2. Het leek binnen de 20 minuten al beslist toen Oranje zelf de 0-3 maakte, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook een doelpunt van Tim Eekman ging niet door, weer vanwege buitenspel.

Daarna zakte Barendrecht wat weg en kreeg FC Lisse kansen, onder meer dankzij Hanne Hagary. Maar die gingen er niet in en zo was het bij rust 0-2.

Barendrecht pakte de boel na de onderbreking weer op. Er kwamen mogelijkheden voor Danny Monster en Daniel Esajas, maar zonder resultaat. FC Lisse probeerde er toch nog een wedstrijd van te maken en had af en toe een kans. Zo ramde Ayoub nog tegen de lat en mazzelde Barendrecht.

Ook in de slotfase zorgde attent keepen van Marc van Splunter ervoor dat Lisse niet dichterbij kwam en zo pakte Barendrecht weer een zege. Die was op basis van de eerste 20 minuten zeker verdiend.