Vrije trainingen op Nürburgring geschrapt wegens mist

9 October 2020, 20:29 uur
Sport
mainImage
ANP

De eerste en tweede vrije training voor de Grote Prijs van de Eifel op de Nürburgring zijn geschrapt. Daardoor zijn de coureurs de hele vrijdag niet in actie gekomen. Zaterdag om 12.00 uur krijgen ze een nieuwe mogelijkheid tijdens de derde vrije training.

Vanwege dichte mist moesten de coureurs 's ochtends in de pitstraat blijven. De medische helikopter kon namelijk niet opstijgen in het geval van een ongeluk en dus besloot de wedstrijdleiding na twee keer een half uur uitstel om de training te schrappen.

's Middags was het oordeel dat de weersomstandigheden onvoldoende waren verbeterd en daarom werd ook de tweede trainingssessie afgelast.

Het schrappen van de eerste vrije training was vooral vervelend voor Mick Schumacher en Callum Ilott. De 21-jarige coureurs zouden op de Nürburgring hun officieuze debuut in de Formule 1 maken. Schumacher en Ilott hadden de eerste vrije training mogen rijden in de bolides van Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) en Romain Grosjean (Haas). Na lang wachten moesten ze uiteindelijk onverrichter zake hun racekleding weer uittrekken.

Zaterdag is ook de kwalificatie voor de race van zondag. Max Verstappen hoopt dan net als twee weken geleden in Rusland een podiumplaats te kunnen bemachtigen.

"Het is jammer voor de fans dat we niet konden rijden", reageerde Verstappen via Twitter op het schrappen van de trainingen. "Maar het kan de rest van de weekend mogelijk een stuk interessanter maken. Hopelijk is het weer morgen beter".

De Red Bull-coureur keek via zijn website verstappen.com vooruit op de terugkeer op de Nürburgring en vooral op de weersvoorspellingen. "Het is lastig dat het zo koud is, daarmee wordt het moeilijk om de banden goed te laten werken."


Door: ANP