Barendrechts Dagblad | Verlies Barendrecht; rood voor A Cohen

Verlies Barendrecht; rood voor A Cohen

mainImage

Barendrecht is zaterdag opnieuw tegen een dikke nederlaag aangelopen. Op het eigen sportpark De Bongerd werd het tegen De Treffers 0-3. De ploeg van trainer Jack van den Berg voetbalde af en toe aardig mee, maar als het er op aankwam gaf het elftal van vooral ‘jonkies’ niet thuis.

Het is het verhaal van het seizoen waarin het vaak tegen zit, maar ook het gebrek aan kwaliteit hard aan het licht komt. Tot overmaat liep Delano a Cohen, toch fit verklaard voor het duel met De Treffers, een rode kaart op. Hij protesteerde twee keer tegen een hoekschop en mocht na een uur inrukken. Het stond toen 0-1, na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. Verder wonnen de concurrenten FC Lienden en VVSB, het duo kwam dichterbij.

Trainer Van den Berg moest toch al puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen. Langs de kant stond het (geblesseerde) drietal Max van Dijk, Ramy Salem en Daniel Esajas. Duidelijk is dat Barendrecht snakt naar hun terugkeer, al is bij Esajas niet duidelijk of dat nog dit seizoen zal zijn. Verder ontbrak de door Barendrecht zelf geschorste Emilio Samsey na het spuugincident bij HFC, ook Ilyas Oulad Ali was afwezig. Op het middenveld maakte nieuwkomer Akram Salhi zijn debuut, de transfervrije speler kwam eerder uit voor Jong FC Twente, Jong Sparta en Alexandria’66.

Op De Bongerd stond een fikse wind die het spel danig beïnvloedde. De beginfase was voor Barendrecht met kansen voor Ali Khaldi en Danny Monster. De schoten gingen naast en over. Ze onderstreepten maar weer eens hoe zeer de rood-witten op zoek zijn naar een afmaker.
De Treffers kreeg ook mogelijkheden, maar stuitte steeds op de goed keepende Nick van der Ploeg die Barendrecht in de wedstrijd hield.
Rond het half uur begon rechtsachter Elson do Rosario Almeida aan een knappe rush die hem alleen voor Treffers-keeper Niels Kornelis bracht. Het laatste tikje of een passje opzij ontbrak, zodat het 0-0 bleef.

De eerste de beste kans aan de overkant ging er wel in. Niek Versteegen mocht op het randje van buitenspel doorgaan en tikte de bal door de benen van Van der Ploeg tegen de touwen, 0-1.

Ook na de rust weer hetzelfde spelbeeld. Barendrecht dat veel aan de bal was maar voorin geen vuist kon maken. Ali Khaldi had opnieuw een goede schietkans, maar vond Kornelis op zijn weg.

Na een uur kreeg De Treffers een hoekschop waar Barendrechter Delano a Cohen het niet mee eens was. Hij protesteerde bij de grensrechter en kreeg geel, de verdediger bleef echter doorzeuren en kon toen met rood naar de kant. Een oliedomme actie op een moment dat de ploeg hem juist zo hard nodig had.

Met tien man ging Barendrecht op zoek naar de gelijkmaker, maar voorin kregen de rood-witten geen poot aan de grond. Akram Salhi liet aardige dingen zien, maar een doelpuntenmaker is hij niet, net zo min als Irvingly van Eijma. Na de 0-2 van opnieuw Niek Versteegen een kwartier voor tijd was het duel wel gespeeld. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-3 door Lowie van Zundert.

 


Foto: Cees Bakker