Barendrechts Dagblad | Veld van De Kuip voor zevende keer het beste in Eredivisie
mainImage

Veld van De Kuip voor zevende keer het beste in Eredivisie

31 mei 2021, 13:45 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Feyenoord beschikt volgens de aanvoerders van de clubs in de Eredivisie over het beste veld. Voor de zevende keer op rij eindigde de grasmat van De Kuip bovenaan in de jaarlijkse veldencompetitie van spelersvakbond VVCS. Opvallend is de derde plaats van ADO Den Haag, dat vorig jaar het kunstgras verving door natuurgras.

ADO eindigde jarenlang onderaan op de ranglijst van de VVCS. De keuze om over te stappen van kunst- naar natuurgras levert de club nu de gedeelde derde plaats op, samen met het veld in de Johan Cruijff ArenA van landskampioen Ajax. ADO degradeerde op het echte gras wel uit de Eredivisie.

De aanvoerders van de uitspelende clubs geven na iedere speelronde het veld een cijfer, variërend van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld). Feyenoord scoorde gemiddeld 4,88 met het veld in De Kuip, gevolgd door het gras bij AZ (3,94) en ADO en Ajax (3,82). Net als ADO verruilden ook PEC Zwolle en VVV-Venlo vorig jaar hun kunstgrasveld voor echt gras. Het eveneens gedegradeerde VVV eindigde op de veldenranglijst als elfde met 3,06, PEC Zwolle werd veertiende met 2,76. De drie clubs die nog op kunstgras spelen, Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en FC Emmen, kregen de laagste waarderingen. Emmen speelt volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Vorig jaar riep de VVCS geen winnaar van de veldencompetitie uit, omdat het seizoen vanwege het coronavirus voortijdig werd afgebroken. De zes jaar daarvoor eindigde steeds De Kuip bovenaan. De greenkeepers van het Rotterdamse stadion ontvangen binnenkort opnieuw de bijbehorende schaal.


Door: ANP | Foto: Rotterdam Partners