Van Gaal vindt fluitconcerten richting Berghuis beetje raar

12 October 2021, 00:06 uur
Sport
mainImage
ANP

Louis van Gaal vond het merkwaardig dat Steven Berghuis maandag tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal in De Kuip werd uitgefloten. De buitenspeler maakte afgelopen zomer de veelbesproken overstap van Feyenoord naar Ajax.

"Daar heb je volkomen gelijk in, dat het een beetje raar is", zei Van Gaal desgevraagd. "Je verwacht dat het ander publiek is nu. Maar het waren er niet zoveel die aan het fluiten waren. Ik vind dat het niet de aandacht verdient."

Oranje speelt volgende maand de vermoedelijk beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen ook in De Kuip. Van Gaal vindt het niet nodig een statement te maken. "Ik ben in het verleden zelf ook het doelwit geweest van geluiden in het Feyenoord-stadion. Dat zijn maar een beperkt aantal mensen. Daar moeten jullie niet zoveel aandacht aan geven. Ik ben er ook nog steeds en Berghuis is er ook nog steeds."

Rechtsback Denzel Dumfries vond dat Berghuis er goed mee omging. "Steven laat zien dat hij professioneel is. Van te voren wist je dat het kon gebeuren. Volgens mij heeft hij er niet zoveel last van gehad, hij is vrij stoïcijns."


Door: ANP