Van Crooij en Lauritsen helpen Sparta aan uitzege op FC Utrecht

1 June 2023, 23:54 uur
ANP

Vito van Crooij en Tobias Lauritsen hebben Sparta Rotterdam donderdagavond aardig op weg geholpen richting een plaats in de finale van de play-offs voor een plek in de voorronden van de nieuwe editie van de Conference League. De aanvallers waren betrokken bij beide doelpunten van het door hun ploeg gewonnen uitduel met FC Utrecht (1-2).

Van Crooij benutte in de 29e minuut een strafschop nadat Tobias Lauritsen door Ruben Kluivert naar de grond was gewerkt. Lauritsen schoot Sparta in de 39e minuut op aangeven van Van Crooij naar een voorsprong van 0-2. Anastasios Douvikas scoorde in de 70e minuut voor de thuisploeg. De Griek mag zich samen met Xavi Simons van PSV topscorer van het reguliere seizoen van de Eredivisie noemen.

Beide ploegen ontmoeten elkaar zondag op het Kasteel. De winnaar van het tweeluik stuit op sc Heerenveen of FC Twente in de eindstrijd van de play-offs om Europees voetbal. FC Twente won donderdag het eerste duel in Friesland (1-2).