Van Bronckhorst neemt Makaay als assistent mee naar Rangers

22 November 2021, 18:05 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Giovanni van Bronckhorst.

Rangers FC heeft bevestigd dat Roy Makaay, Yöri Bosschaart en Arno Philips zijn aangesteld als assistenten van trainer Giovanni van Bronckhorst. De voormalig trainer van Feyenoord en Guangzhou R&F volgt in Glasgow Steven Gerrard op, die vertrok naar Aston Villa in de Premier League.

De 46-jarige oud-spits Makaay wordt de assistent van Van Bronckhorst, met wie hij ook al samenwerkte bij Feyenoord. Bosschaart werkte eerder met de coach samen bij de Rotterdammers en bij het Chinese Guangzhou als video-analist. Conditietrainer Philips werkte toen ook samen met Van Bronckhorst en was eerder actief bij onder meer de nationale ploegen van Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije.

"Ik heb deze jongens in de afgelopen dagen leren kennen en het zijn allemaal fantastische mensen en topcoaches op hun gebied", zei sportdirecteur Ross Wilson. "We hebben al een geweldige staf en deze toevoegingen zullen er goed in passen."

Van Bronckhorst speelde tussen 1998 en 2001 voor de Schotse recordkampioen Glasgow Rangers. Rangers FC speelt donderdag in de Europa League thuis tegen Sparta Praag.


Door: ANP