Trainer Slot verlengt tot medio 2026 bij Feyenoord

26 May 2023, 17:33 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot blijft nog tot medio 2026 bij de kersverse landskampioen. De succescoach bevestigde dat hij zijn contract met een jaar heeft verlengd tijdens de persconferentie voor de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse van zondag.

De coach had nog een doorlopend contract tot medio 2025. "Ik heb de overtuiging dat ik hier nog niet klaar ben", verklaarde Slot.

"Er zijn meerdere redenen voor de verlenging", zei Slot op de vraag wat de doorslag had gegeven. "Het spelen van Champions League-voetbal, het werken met de mensen hier in de staf én de spelers, ik heb het privé heel erg naar mijn zin en ik wil graag voortbouwen op wat we hier de laatste twee jaar hebben neergezet."

Champions League

De Champions League is leuk, aldus Slot. "Je weet nooit hoe vaak je de kans nog krijgt om daar te spelen. Het is een hele mooie uitdaging. Het heeft niet de doorslag gegeven, want als we de Champions League niet hadden gehaald, dan was ik ook gebleven. Maar het is een heel mooi extraatje."

Slot verklaarde dat algemeen directeur Dennis te Kloese anderhalve maand voor het einde van de competitie aangaf dat Feyenoord wilde verlengen. De coach wilde echter met niemand praten voor de beslissing in de strijd om het landskampioenschap was gevallen. "Dat zorgt alleen maar voor ruis", wist Slot. "Er waren ook andere clubs die zich hebben gemeld. Zonder namen te noemen, ik heb met twee clubs gesproken. Geen club is echter concreet geweest, niemand heeft ook geprobeerd om een transfersom te achterhalen."

Conference League finale

"Zelf heb ik de beslissing genomen om af te wachten tot na de titel. Hoe lig ik in de markt en hoe reageer ik zelf op het kampioenschap? Ik heb vervolgens dinsdagochtend de beslissing genomen om te blijven en dit ’s avonds aan Te Kloese verteld. Ik ben er ontzettend blij mee en ik heb de indruk de meeste supporters ook", aldus Slot.

Slot kwam in 2021 naar Rotterdam. Hij bereikte vorig jaar met Feyenoord de finale van de Conference League, de eerste Europese eindstrijd in twintig jaar tijd. De onlangs behaalde landstitel was het eerste kampioenschap van de club sinds 2017.

 


Door: ANP