'Teleurgesteld' Feyenoord onderzoekt beroep tegen UEFA-straf

9 June 2022, 19:39 uur
Sport
mainImage

Feyenoord is teleurgesteld over de "zware straffen en hoge geldboetes" die de Europese voetbalbond UEFA de club heeft opgelegd voor wangedrag van supporters. Feyenoord mag naar het eerstvolgende Europese uitduel geen supporters meenemen en tijdens het eerste Europese thuisduel moet een deel van De Kuip leeg blijven. Een woordvoerder zegt dat nu wordt gekeken of het zinvol is hiertegen in beroep te gaan.

"Feyenoord is bijzonder teleurgesteld dat het gedrag van een minderheid - en de daaraan gekoppelde maatregelen vanuit de UEFA - een zwaar negatieve stempel lijken te gaan drukken op de Europese campagne van komend seizoen en de club inmiddels vele tonnen aan financiële schade en reputatieverlies berokkenen", aldus de club. "Bovendien zal het team nu dus de eerste Europese thuis- en uitwedstrijd met minder steun en sfeer op jacht moeten naar een goed resultaat."

Wat de straf betekent voor de mensen die normaal gesproken in De Kuip in vakken Q, R, S, T, U en X zouden zitten, bestudeert Feyenoord nog. De geldboete bedraagt ruim 100.000 euro.

Tijdens beide duels met Olympique Marseille in de halve finales van de Conference League staken supporters van Feyenoord vuurwerk af. De Rotterdamse club had eerder dit seizoen al eens een voorwaardelijke straf van een uitwedstrijd zonder publiek gekregen. De UEFA heeft die nu omgezet in een definitieve straf.

Feyenoord bereikte de finale van de Conference League, maar daarin verloor de ploeg van trainer Arne Slot met 1-0 van AS Roma. Feyenoord heeft zich voor komend seizoen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

 


Door: ANP