Springruiters winnen landenwedstrijd op CHIO Rotterdam

23 June 2023, 20:32 uur
Sport
mainImage
Anouk Bakker
Archieffoto

De Nederlandse springruiters hebben vrijdag evenals vorig jaar op het CHIO van Rotterdam de wedstrijd in de Nations Cup gewonnen. De winnende equipe van bondscoach Jos Lansink bestond uit Jur Vrieling (Long John Silver), Leopold van Asten (Iron Z), Maikel van der Vleuten (O'Bailey) en Harrie Smolders (Monaco).

Smolders leverde de grootste bijdrage aan de zege door met Monaco twee keer een foutloze ronde te rijden. Ierland eindigde als tweede, voor Duitsland.

Lansink toonde zich uitermate tevreden. "Dit is een fantastisch resultaat. En het had zelfs nog beter gekund, als Maikel in de tweede manche niet dat pechfoutje had gemaakt. We hebben goede ruiters en die ruiters hebben sterke zenuwen. Dat is vandaag weer gebleken. Harrie was geweldig. We weten dat hij het kan op beslissende momenten, zelfs als de druk voor eigen publiek heel groot is. Hij heeft het vandaag weer eens bewezen."

Het slot was ongekend spannend. De laatste ruiter van de Ieren maakte een fout, waardoor dat land naar 8 strafpunten zakte. Nederland won vervolgens met 6 strafpunten.


Door: ANP