Sparta start met flinke nederlaag in en tegen Utrecht

15 August 2021, 17:29 uur
ANP
Sparta-trainer Henk Fraser.

Sparta is zondag met een flinke nederlaag aan de competitie begonnen. Het FC Utrecht van trainer René Hake was in eigen stadion veel te sterk voor de Rotterdammers: 4-0.

Adam Maher bracht de thuisploeg al in de 2e minuut op voorsprong. De oud-speler van AZ en PSV schoot de bal vanuit een vrije trap, van net buiten het zestienmetergebied, schitterend in de rechterbovenhoek. Sparta had geen antwoord op het aanvalsspel van FC Utrecht en de thuisploeg kreeg de nodige kansen. Vooral rechtsbuiten Gyrano Kerk was ongelukkig in de afronding.

Sparta-trainer Henk Fraser, die zijn werk vanaf nu combineert met het assistent-bondscoachschap van Oranje, ergerde zich zichtbaar. Hij kon niet voorkomen dat het spelbeeld na rust hetzelfde bleef. Het duurde tot halverwege de tweede helft tot de tweede treffer viel. Mark van der Maarel kopte raak na een voorzet van Quinten Timber.

Invaller Anastasios Douvikas zorgde een kwartier voor tijd voor de 3-0. Simon Gustafson bepaalde in blessuretijd vanaf de strafschopstip, na hands van Bart Vriends, de eindstand op 4-0.