Barendrechts Dagblad | Sparta slaat bod uit Saudi-Arabië op Mo Ray hi af
mainImage

Sparta slaat bod uit Saudi-Arabië op Mo Ray hi af

25 september 2020, 01:51 uur
Sport

Sparta heeft na een bod op Abdou Harroui ook een aanbieding op Mohamed Rayhi afgeslagen. Het Saudi-Arabische Al-Batin heeft belangstelling voor de 26-jarige aanvaller.

Dat bevestigt directeur voetbalzaken Henk van Stee tegen het Algemeen Dagblad. Sparta heeft het voorstel van Al-Batin van de hand gewezen. Van Stee gaf aan dat hij Rayhi niet voor het geboden bedrag wil laten gaan. Eerder kreeg FC Groningen al nul op rekest van Sparta voor het bod dat werd uitgebracht op Harroui, international van Jong Oranje.

Of Al-Batin nog terugkomt voor Rayhi is onduidelijk. De aanvaller kwam in 2018 over van NEC en ligt nog voor twee seizoenen vast op Het Kasteel. Hij bereidt zich momenteel met Sparta voor op het duel met PEC Zwolle. Ook Deroy Duarte is dan vermoedelijk weer van de partij. De middenvelder is hersteld van het coronavirus.

Ruben den Uil

Ruben den Uil is niet langer de trainer bij Jong Sparta. Sinds dit seizoen stond Den Uil samen met Nourdin Boukhari voor de groep bij de tweede divisionist. Na drie wedstrijden komt er een einde aan de samenwerking.

Volgens Henk van Stee, technische man op het Kasteel, is in goed overleg besloten om het koppel uit elkaar te halen, omdat de karakters van beide trainers te ver uiteenlopen. Na drie gelijke spelen staat Jong Sparta op de elfde plaats.

Oud-prof Geert Arend Roorda zal nu doorschuiven van de onder 18 naar Jong Sparta en zal samen met Nourdin Boukhari het tweede elftal van Sparta gaan coachen. Ruben den Uil maakt de omgekeerde weg en wordt weer trainer van de onder 18. De laatste jaren was de in Ede geboren al trainer van de jeugd bij Sparta. Eerder was hij werkzaam bij de jeugd van FC Utrecht en Ajax Cape Town.