Sparta in oefenduel onderuit tegen Excelsior

27 April 2023, 09:01 uur
ANP
Steijn gebruikte al z'n wissels

Sparta heeft een besloten oefenwedstrijd van 3 x 30 minuten tegen Excelsior op een leeg Kasteel met 2-3 verloren. Trainer Maurice Steijn maakte alleen gebruik van de spelers die afgelopen zondag op de bank zaten bij de uitwedstrijd tegen FC Twente. Zij werden aangevuld met spelers van Jong Sparta. Dano Lourens viel daarbij het meest op. De 19-jarige aanvallend ingestelde middenvelder maakte zijn officieuze debuut. Ook Jonathan de Guzmán begon na lang blessureleed in de basis.

Na drie minuten was het al raak voor Excelsior, dat op volle sterkte naar Rotterdam-West was gekomen. Nikolas Agrafiotis vond Noah Noujoks in het strafschopgebied, die al snel voor de 0-1 tekende. Na elf minuten schoot Pedro Alemañ vanaf achttien meter de gelijkmaker fraai binnen: 1-1. Hierna was Sparta de bovenliggende partij, maar verzuimde het via Elias Melkersen en de goed spelende Patrick Brouwer op voorsprong te komen.

Vlak voor rust nam Excelsior weer de leiding. De inzet Agrafiotis werd nog van de lijn gehaald door Aaron Meijers, maar in de rebound maakte Naujoks alsnog de 1-2. Na een korte pauze gingen de volgende 30 minuten van start. Excelsior kreeg daarbij via twee ex-Spartanen de kans op de 1-3. Kenzo Goudmijn stuurde Reda Kharchouch weg, die zijn inzet onschadelijk zag gemaakt door Coremans. Aan de andere kant was het wel raak voor Sparta. Een van richting veranderd schot van Mohammed Tahiri kwam bij Melkersen, die van dichtbij voor de 2-2 tekende.
In de 85e minuut trok Excelsior de wedstrijd naar zich toe. Een overtreding op Rosario werd niet bestraft, waarna Kharchouch in de omschakeling Agrafiotis vond, die van dichtbij de 2-3 kon intikken.

Na het komende vrije weekend gaan de mannen van trainer Maurice Steijn in voorbereiding op de wedstrijd tegen PSV. Deze wordt op zaterdag 6 mei op een uitverkocht Kasteel gespeeld om 18.45 uur.

Opstelling Sparta: Tim Coremans (47. Delano van Crooij), Dylan van Wageningen, Jeremy van Mullem (57. Delano Vianello), Adil Auassar, Aaron Meijers; Jonathan de Guzmán (31. Farouq Limouri), Patrick Brouwer, Pedro Alemañ (73. Jesse Bal); Elias Melkersen, Dano Lourens (61. Rayvien Rosario), Mohammed Tahiri.