Sparta blijft in de race voor deelname aan play-offs

2 May 2021, 16:46 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Tom Beugelsdijk.

Sparta maakt nog steeds een kans op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Het elftal van trainer Henk Fraser zorgde zondag in Groningen voor een verrassing door met 1-2 te winnen.

Abdou Harroui zette Sparta al in de 6e minuut op voorsprong. De middenvelder, international van Jong Oranje, verraste doelman Sergio Padt met een wat wegdraaiend en dalend schot. Groningen oogde vrij machteloos en Mario Engels liet een grote kans liggen om de voorsprong van Sparta verder uit te bouwen.

In de 56e minuut viel de verdiende tweede treffer alsnog. Lennart Thy raakte de paal, waarna verdediger Tom Beugelsdijk de bal in het lege doel kon koppen. Buijs bracht direct daarna Arjen Robben in de ploeg, maar de routinier kon het verschil niet maken. Groningen scoorde in de 87e minuut nog wel via Ramon Lundqvist.

Voor de play-offs plaatsen de nummers 5 tot en met 8 zich. Groningen is nu zevende met 46 punten. Heracles Almelo heeft 42 punten en staat achtste gevolg door Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard allebei 40 punten.