Barendrechts Dagblad | Smitshoek zakt door verlies naar 11e plaats

Smitshoek zakt door verlies naar 11e plaats

mainImage

Smitshoek mocht op bezoek bij titelkandidaat Ter Leede, na puntverlies van koploper Volendam waren de Sassenheimers de Volendammers op drie punten genaderd.  Door het gelijkspel van de koploper bij Swift (4-4) deed Ter Leede met de 2-1 overwinning op Smitshoek zaterdag uitstekende zaken.

Trainer Richard Middelkoop kon niet beschikken over John van Vugt en Jochem van den Biggelaar.  Smitshoek startte tegen de zware wind in.  Deze windkracht 8 had grote invloed op het spel, ballen waaiden terug, schoten met de wind mee hadden iets weg van kanonskogels.  Middelkoop had tegen de wind in gekozen voor een versterkt middenveld met Nuytink, Delmee,  Klein, van Dijk en Rekondie.

Na een aftastend begin, drong Ter Leede met de wind in de rug Smitshoek terug op eigen helft.  Dit leidde tot enkele kansen en vrije trappen voor Ter Leede. De eerste vrije trap werd door Ian van Otterloo de kruising in gejaagd, maar de goed opgestelde Rutger van der Kleij assisteerde zijn doelman Ruben Roodnat , door de bal net voor de lijn weg te koppen.  Smitshoek kwam niet onder de druk van Ter Leede uit en moest een tweede vrije trap  incasseren op 17 meter van het Smitshoek-doel. De vrije trap werd door scheidsrechter Martijn Vos te gemakkelijk gegeven na een gretige buiteling van Robert Steemers van de thuisclub. Deze keer was het Jeffrey Bok die gesteund door de wind de bal in de kruising joeg 1-0. Hierna veerde Smitshoek op en kwamen er wat kansjes, de grootste was voor Joey Klein, die net voor de rust alleen op doelman Bekkers af mocht gaan. De Ter Leede doelman  maakte de harde schuiver van Klein echter onschadelijk.

Na rust moet het gaan gebeuren, Smitshoek had nu de storm in de rug, er moesten wel  kansen komen. Helaas viel de  2-0 al in de 47eminuut. Verdediger Rob Zandbergen slalomde door de Smitshoek defensie  en liet Ruben Roodnat kansloos. Middelkoop greep snel in en posteerde Bart Deprez in de spitspositie. Dit ging ten koste van Alex Rekondie die iets terug getrokken vanaf het middenveld speelde.  Na een uitstekende pass van Joey Klein kon Deprez doorgaan op rechts, zijn scherpe voorzet werd tot doelpunt verwerkt door Ter Leede verdediger Mike Boelee. 

Met de wind in de rug ging Smitshoek op zoek naar de gelijkmaker, er waren kopballen van Deprez en van der Kley, maar deze scheerden rakelings over. Ter Leede kwam er diverse keren gevaarlijk uit en aanvaller Robert Steemers had diverse keren de 3-1 op de schoen, maar gelukkig voor Smitshoek wist hij het net niet te vinden. Ondertussen speelde Smitshoek va banque, Ramon van der Wal en Jordy Dekker waren nog in de ploeg gekomen en het werd erg druk voor het Ter Leede doel, Bart Deprez werd   binnen de zestien naar achteren getrokken door Rob Zandbergen, de Smitshoek supporters claimden een strafschop, maar leidsman Vos durfde dit niet aan. Dezelfde leidsman liet nog tot de 94eminuut doorspelen, maar Smitshoek kon de gelijkmaker niet afdwingen. Door deze nederlaag zakte Smitshoek naar de 11eplaats in de hoofdklasse A.