Smitshoek faalt in eigen huis tegen Capelle

24 March 2019, 13:04 uur
Sport
mainImage
John van Neuren

De trouwe supporters van de VV Smitshoek gingen er eens goed voor zitten (of staan). Er stonden twee clubs op het hoofdveld van Smitshoek, die beiden voor de punten moesten gaan, gezien hun stand op de ranglijst. De supporters van de thuisclub kwamen echter bedrogen uit. Het was, vooral in de 1ehelft Capelle die de mouwen hadden opgestroopt en volop voor de 3 punten streden. Smitshoek was niet geheel bij de les en kon het niet opbrengen om met volle energie en inzet te strijden voor de 3 punten. De eindstand van 0-2 was dan ook volkomen verdiend te noemen.

Smitshoek begon de wedstrijd met een compleet bezette voorhoede. De intentie was duidelijk: er moest gewonnen worden van ‘concurrent’ Capelle. De wedstrijd speelde zich in het begin hoofdzakelijk af op het middenveld. Pas na 25 minuten kreeg Capelle een eerste kansje wat echter nog geen doelpunt opleverde. De 0-1 kwam echter vijf minuten later wel op het scorebord. Een voorzet op maat vanaf de rechterkant werd direct op de schoen genomen door Rutger de Bos die niet in de dekking stond. Keeper Mike vd Wijngaart, wederom weer onder de lat bij de thuisclub was kansloos. Met nog een schot tegen de kruising en de kans op de gelijkmaker van Jurien Reinata sloot Smitshoek de tegenvallende 1e helft af.

De 2e helft werd begonnen met Mitchell Abdoel op links, in het veld gekomen voor aanvoerder Rutger van der Kleij. Alex Rekondie poseerde zich wat meer direct achter de spitsen. Qua inzet was de 2ehelft van Smitshoek beter dan de 1e. Men probeerde wat meer het initiatief te nemen, echter was de passing vaak niet zuiver en werden er in het veld vaak verkeerde keuzes gemaakt. Optisch verkreeg Smitshoek wat meer overwicht en kansen, welke echter niet werden verzilverd door o.a. Alex Rekondie, schot hoog over en Jurien Reineta, tot tweemaal toe vanaf rechts alleen op de keeper af. Het was het team van Capelle trainer Ton v Bremen die voor elke meter bleef strijden en in de 74eminuut de voorsprong zelfs wist te vergroten. Luuk Kraaijeveld, spits bij Capelle was de achterhoede van Smitshoek te snel af. Hij rondde een voorzet vanaf rechts prima af en bracht zodoende de 0-2 op het scorebord.

Trainer Richard Middelkoop probeerde met het inbrengen van Ramon van der Wal en Luc Delmee de wedstrijd als nog te kantelen, wat helaas niet meer lukte. Teveel spelers opereerden onder hun niveau deze middag, speelden slordig of voor zichzelf, kortom: Smitshoek faalde deze middag als team. Of zo’n vervelend artikel recent in de krant bij sommige spelers negatief mee speelt in hun wedstrijdbeleving is gissen. Het doet echter de sfeer en de naam Smitshoek niet goed. Alles moet in het teken staan van een vervolg verblijf in de Hoofdklasse. Te beginnen in de uitwedstrijd tegen Spijkenisse d.d. 6 april a.s.

Opstelling Smitshoek: Mike vd Wijngaart, Lorenzo Braaf, Thijs Oomsen, Frank Karreman, John v Vught (70eRamon vd Wal), Erwin Nuytinck, Rutger vd Kleij (46eMitchell Abdoel), Jochem vd Biggelaar, Jurien Reineta (83eLuc Delmee), Bart Deprez, Alex Rekondie