Smitshoek baalt van gelijkspel

6 May 2018, 13:52 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De thuiswedstrijd tegen Swift uit Amsterdam had maar één doel: winnen en zodoende 3 punten inlopen op Swift, ook een ploeg die zich nog niet veilig weet voor eventuele degradatie. Tot diep in blessuretijd zag het er naar uit dat de doelstelling gehaald zou worden, echter in de 93e minuut maakte Swift toch nog de gelijkmaker, nadat Smitshoek halverwege de 2e helft op voorsprong was gekomen. Smitshoek baalde stevig, maar er stond wel degelijk een 1-1 uitslag op het scorebord na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Smit. Het verschil met Swift blijft dus 6 punten, waarbij Smitshoek nog een wedstrijd moet inhalen tegen ’s-Gravenzande op 15 mei a.s.

Beide trainers waren het na afloop van de wedstrijd met elkaar eens. Het was geen beste wedstrijd geweest, er was wel passie en beide teams wilden deze wedstrijd absoluut winnen. Dat was wel te zien deze middag. Het spel golfde eigenlijk de gehele wedstrijd op en neer, waarbij er momenten waren dat of Smitshoek of Swift even de overhand leek te hebben.

Echt veel uitgespeelde kansen waren er niet deze middag. De thuisploeg, spelend in het tenue met daarop de sponsornamen van Mideko en Vertom, kreeg eigenlijk nog de mooiste. In de 13e minuut werd na een schitterende steekpass van Laurens Visser spits Bart Deprez alleen voor keeper Sieuwerd Teerink van Swift gezet. Hij kon echter de keeper niet omspelen. Laurens Visser had hierna tot tweemaal toe een vrije schietkans binnen het strafschopgebied van Swift. Zijn schoten misten echter doel en zodoende werd er gerust met de stand van 0-0.

Trainer Richard Middelkoop begon de 2e helft zonder wissels toe te passen. Het spelbeeld bleef hetzelfde als de 1e helft. Van beide kanten slordig, veel balverlies, maar een inzet om te winnen. Bij Smitshoek kwam in de 56e minuut Sean Verburg in het veld voor Luc Delmee. De ingevallen Sean Verburg zorgde in de 62e minuut voor de 1-0. Na goed voorbereidend werk van Erwin Bravenboer tikte hij de laag ingeschoten voorzet achter de doelman van Swift.

De 2e wissel aan Smitshoekse kant moest worden doorgevoerd wegens een blessure van de weer degelijk spelende Mustafa Celen (door de supporters gekozen tot speler van de maand april). Hij werd vervangen door Marcel Varela Ribeiro. Swift koos na ook een aantal wissels de aanval. De achterhoede van Smitshoek met een zeer geconcentreerd spelende John van Vugt gaf echter weinig weg, waarbij ook nog Mike vd Wijngaart weer een prima wedstrijd stond te spelen. John de Ronde werd nog een paar minuten voor tijd ingebracht voor Jurien Reineta en poseerde zich voor de eigen verdediging.

Heel Smitshoek dacht dat de 3 punten konden worden bijgeschreven, echter Mike Ruijter van Swift dacht daar anders over. Een niet goed verwerkte bal diep in blessuretijd van de achterhoede van Smitshoek kwam zo’n 20 meter van het doel voor zijn voeten en met een droge knal zorgde hij voor de 1-1 eindstand. De scheidsrechter die niet altijd in het voordeel floot van Smitshoek vond het na 94 minuten genoeg en liet Smitshoek balend achter.

Opstelling Smitshoek: Mike vd Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger vd Kleij (aanvoerder), Mustafa Celen (77e Marcel Varela Ribeiro), Damien vd Oever, Jurien Reineta (87e John de Ronde), Erwin Bravenboer, Bart Deprez, Laurens Visser, Luc Delmee (56e minuut Sean Verburg)